Rain WikiWindows · Linux · Android

Android'de fabrika ayarlarına sıfırlama

ÖzellikTüm sürümlerSilinmesi güvenli: Hayır

Fabrika ayarlarına sıfırlama; uygulamalar, hesaplar, ayarlar, dahili depolama alanındaki fotoğraflar ve dosyalar dahil olmak üzere bir Android telefondaki tüm verileri siler ve telefonu orijinal yazılım durumuna döndürür. Sıfırlamadan önce verilerinizi yedekleyin ve Google hesabınızı ile ekran kilidinizi bildiğinizden emin olun, çünkü fabrika ayarları koruması daha sonra bunları isteyecektir.

1Nelerin silindiği ve nelerin silinmediği

Dahili depolama alanındaki her şey silinir. Önceden yüklenmiş olan Android sürümü ve güncellemeler kalır. Google hesabınıza veya diğer bulut hizmetlerine yedeklenen veriler, tekrar oturum açtığınızda geri yüklenebilir.

2Fabrika ayarları koruması

Telefonda bir Google hesabı varsa, sıfırlama sonrasında kurulum ekranı ekran kilidini veya bu Google hesabının parolasını sorar. Bu, bir hırsızın sıfırlanmış bir telefonu kullanmasını engeller. Telefonu başkasına verecekseniz önce hesabı kaldırın.

3Nereden başlatılır

Çoğu telefonda Ayarlar > Sistem > Sıfırlama seçenekleri > Tüm verileri sil (fabrika ayarlarına sıfırla); Samsung: Ayarlar > Genel yönetim > Sıfırlama > Fabrika ayarlarına sıfırla.

Güvenli bir şekilde nasıl sıfırlanır

  1. Yedekleme: Ayarlar > Google > Yedekleme ve fotoğraflar ile anlık mesajlaşma yedeklemelerini kontrol edin.
  2. Google hesabınızı ve parolanızı bir yere yazın; oturum açabildiğinizi kontrol edin.
  3. Telefonu %50'nin üzerinde şarj edin veya şarja bağlayın.
  4. Ayarlar uygulamasını açın ve 'fabrika ayarlarına sıfırla' ifadesini aratın, ardından adımları izleyin.

Dikkat

  • Sıfırlama işlemi geri alınamaz; eşitlenmemiş veriler kaybolur.
  • Telefonu başkasına verecekseniz SIM ve hafıza kartını çıkarın.

Kaynaklar

  1. Android cihazınızı fabrika ayarlarına sıfırlama (Android Yardım) support.google.com
  2. Android cihazınızda verileri yedekleme veya geri yükleme (Android Yardım) support.google.com

Son gözden geçirme: